Около 15 млн. лв. струва изграждането на канализация в едно населено място. Собствените приходи на община "Родопи" са около 8 млн. лв. годишно. Това изтъкна пред репортер на TrafficNews кметът на общината Пламен Спасов. Припомняме, че повод да потърсим коментар от кмета бе недоволството на жителите на село Крумово по отношение на инфраструктурата в селото. Проблемни са не само пътните и тротоарните настилки, но и фактът, че някои от компрометираните улици нямат изградена канализация. 

Лунни пейзажи и кал до колене в 21-ви век на километри от Европейската столица на културата

Спасов припомни, че канализациите в малки населени места обикновено се изграждат по европроекти. Селата на територията на общината обаче не са допустими за финансиране през настоящия програмен период, който ще приключи през 2020 година. Причината е, че понастоящем се финансират места с население над 10 000 души. 

"Ходил съм при министри, търсил съм възможност да кандидатстваме по проекти, но жителите на общината трябва да знаят, че към момента такава няма", коментира Спасов. Той допълни също, че понастоящем в Крумово няма предвидени улици за асфалтиране, а само за чакълиране. Както вече стана ясно, в момента тече обществена поръчка на стойност 1 млн. лв. за ремонт на вътрешноквартални улици на територията на община "Родопи". Пред наш репортер кметицата на селото Румяна Самоковарска обясни, че още не е ясно кои улици ще бъдат ремонтирани. Обичайната практика обаче била да се подават имената на тези, по които вече е изградена канализация.

Ето какво още сподели кметът Пламен Спасов:

Вижте и коментара на кметицата на селото Румяна Самоковарева:

Кметицата на Крумово: Уличната ни мрежа не е ремонтирана отпреди 89-а