Предстоят улични ремонти за над 1 млн. лв., които ще обхванат населените места на територията на община "Родопи". Това обясни пред Trafficnews.bg кметицата на село Крумово Румяна Самоковарева. Тя изтъкна, че има и хубави неща, които са се случили в селото през последните години, като посочи за пример ремонта на главната пътна артерия в селото - улица "Гагарин". 

 

 

 

 

 

 

 

Припомняме, че местни жители се свързаха с редакцията ни, за да изразят недоволството си от лошата пътна инфраструктура в селото. Проблемни са почти всички вътрешноквартални улици, сред които има такива, по които асфалт никога не е полаган. Според крумовци най-критично е състоянието на улиците "Генерал Скобелев", "Васил Левски", "Чайка", "Никола Вапцаров", "Римски мост" и "Тунджа", както и на пътя, свързващ селото с Летище Пловдив.

"За да се придвижваме по тези улици, са ни необходими джипове или БТР-и", коментират местните. Гумените ботуши са станали задължителна част от облеклото за мнозина от тях. Някои от улиците са били ремонтирани преди години, но на мястото на старите кръпки отново са зейнали дупки. Липсват и тротоарни настилки. Някои от живущите в селото са решили да вземат нещата в свои ръце, като сами са събрали пари за чакълирането на определени участъци. На места пред домовете се виждат струпани плочи и пясък. 

Лунни пейзажи и кал до колене в 21-ви век на километри от Европейската столица на културата

Оказа се, че проблемът с изброените улици не е само липсата на пътна и тротоарна настилка. Повечето от тях нямат изградена канализация, стана ясно по време на разговора ни с кметицата. Самоковарева обясни, че обикновено за ремонт се подават такива, които имат изградена канализационна мрежа, но не и положена настилка. 

 
Кметицата обясни, че ремонтите ще стартират още напролет. Тя допълни, че общината разполага с фрезован асфалт, за който се надява за бъде оползотворен.

 

Чуйте какво още сподели тя пред репортерите ни Деница Лещева и Милен Ангелов:

Обърнахме се за коментар и към кмета на община "Родопи" Пламен Спасов. Той поясни, че засега в селото няма планувани улици за асфалтиране. Вътрешнокварталната инфраструктура действително ще бъде част от милионния проект, който ще стартира това лято, но в към момента в селото е предвидено единствено чакълиране на улиците.

Очаквайте коментара на Пламен Спасов пред Trafficnews.bg!