ГЕРБ обяви: В листата за евроизборите дават две сигурни места на СДС.

Това стана ясно след среща между двете политически партии. Местата ще заемат Румен Христов и Владимир Кисьов.

По думите на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов решението да се гарантират места на СДС в листата за предстоящия евровот е логично.

"Нормално е партията, която е нанесла най-много поражения на БСП, да работи с най-старата дясна партия", отсече той.

Председателите на двете политически сили Цветан Цветанов и Румен Христов определиха срещата като опознавателна.

"Ако участваме заедно на изборите, няма да има разпиляване на гласове за ЕНП. Ще продължим да работим в тази посока", коментира от своя страна лидерът на "лъвчето" Румен Христов.

"С Румен Христов се познаваме от времето, когато бях в Института по психология в МВР, когато аз правех дисертация там, после работихме заедно, докато беше при президента Стоянов. С Владо Кисьов се познавам от времето, в което беше председател на СОС, а аз станах кмет без нито един съветник. Партията, която е нанесла най-много поражения на БСП, е нормално да работи с най-старата дясна партия", аргументира се Борисов.

"Разчитаме на твоята мъдрост, приятелю. Да не се забравя, че Владо Кисьов е първият преговарящ с ЕС". С тези думи министър-председателят прегърна Кисьов.

Следващата седмица предстои нова среща, на която ще бъдат изчистени всички възникнали днес въпроси.

След разговорите Бойко Борисов заяви още, че се надява и други политически сили да се присъединят към новосформираната коалиция.

Официалното представяне на листата ще бъде на 31 март.

Габриел, Майдел... ГЕРБ казва кандидатите си за Европа на 31 мартВ началото на април пък управляващите ще обяват и посланията си