На 31 март ГЕРБ ще представи официално листата си с кандидати за евродепутати. Това съобщил председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на среща с областните координатори на партията в страната, съобщиха от пресцентъра на партията.

Преди седмица Цветанов потвърди, че най-много номинации от структурите за водач на листата е еврокомисарят Мария Габриел. Очаква се избираеми места да заемат и сегашни евродепутати на партията, като Андрей Новаков, Ева Майдел, Емил Радев.

"В началото на април предстои да обявим и какъв ще бъде слоганът на ПП ГЕРБ за предстоящата кампания за европейския вот. На следващ етап ще представим и платформата на партията за европейските избори", информирал Цветанов.

По думите му предизборната програма на ГЕРБ ще акцентира върху сходството, което има между възгледите и амбициите на ГЕРБ и ЕНП, докато при други партии на преден план се подчертават противоречията им с тяхното политическо семейство. Цветанов очевидно визира разнобоя между лидера на БСП Корнелия Нинова и президента на ПЕС Сергей Станишев.

"Фалшивите новини ще бъдат най-големият ни проблем. Вече ясно се вижда, че БСП няма да се поколебаят да ги използват, за да осъществят целите си. Получихме обвинения, че сме фалшифицирали и предстои да фалшифицираме изборите, а какво се оказа в крайна сметка – хора от БСП твърдят, че е имало подмяна на гласовете при вътрешните избори за водач на листата", отбелязал Цветан Цветанов пред своите.

Цветанов обвързва резултатите на изборите на 26 май и с предстоящите през есента избори за местна власт. Според заместник-председателя на партията и шеф на предизборния щаб ще има анализ на резултатите от евровота и той покаже каква е била активността по време на кампанията на потенциалните кандидати на ГЕРБ за кметове и общински съветници и с каква подкрепа се ползват те.