Областната управа пое ангажимент да разгледа решението на Общински съвет за сливане на двете основни училища "Душо Хаджидеков" и "Георги Бенковски", след като се срещнаха днес с протестиращите родители. Около двайсетина представители на родителския комитет от СОУ "Душо Хаджидеков" се събраха тази сутрин пред сградата на Областната администрация, за да изразят недоволството си от сливането. 

"Вече е ясно, че решение е взето без обсъждане и без някой да се интересува от нашето мнение. Ние настояваме децата ни да ходят на училище в квартала си, а Общинският съвет има други инструменти, с които да съживи едно умиращо училище. Например оздравителна програма", каза за TrafficNews.bg майка на бъдещ първокласник. 

Част от протестиращите бяха поканени да се срещнат с двама от зам.-областните управители. Те излязоха доволни и заявиха, че е необходимо технологично време, за да получат реакцията на областната администрация. 

"Все още не сме получили решението. Очаква се то да пристигне в 7-дневен срок, след което ще бъде разгледано от юридическия отдел, за да се прецени дали има нарушение и може да бъде върнато. Това заяви зам. областният управител Иван Антонов. Той поясни, че Здравко Димитров е на среща в София, но поддържа връзка с него по телефона и има готовност да окаже необходимата подкрепа на родителите.

Пред TrafficNews.bg Антонов потвърди, че е имало няколко телефонни разговора между министър председателя Бойко Борисов и областния управител Здравко Димитров по повод петдневните протести на родителите.