Кирил Балдев, чието сърце бие в ритъма на книгите, стартира нова дарителска кампания за изгорялото читалище във врачанското село Гложене. Това е поредна благотворителна акция в рамките на инициативата "Да спасим книга", основана от момчето, отраснало лишено от родителски грижи.

"Разбрах чрез медии, че читалището е изгоряло, заедно с всички книги в него. Точно за това е и кампанията ми - в такива случаи да подпомогне на нуждаещите се. Вярвам, че читалището ще си върне същия вид, даже и по - хубаво ще стане", споделя Кирил пред репортер на TrafficNews.bg

Припомняме, че в края на август сградата на читалището в Гложене беше изпепелена, а с нея си отидоха над 15 000 книжни тома, автентичен реквизит на танцови състави и скъпи музикални инструменти. 

Ученикът благодетел Кирил отправи призив към всички, които имат непотребни книги, да се включват в благородната кауза.

"Бих искал да помоля всеки, който има книга в дома си, да я дари, защото трябва да запазим книгите. Могат да бъдат изпратени абсолютно всякакви книги", апелира Кирил. Така призивът му остава актуален не само по отношение на конкретните дарителски акции, в които се включва, но в основната мисия "Да спасим книга".

Стожерът на книгите Кирил поясни, че срокът за събиране на даренията е 1 месец. След това всички събрани книги ще бъдат изпратени до читалището.

Кирил оставя телефон (0877903409) и имейл (kiro7755@abv.bg) за всеки, който желае да подкрепи новата инициатива.

Повече за историята и каузата на Кирил, четете тук:

Благородно: Момче от дом за сираци в Пазарджик дарява книги на библиотекиКаузата му е да вдъхне нов живот на забравените в домовете ни книги