Преди време направихме заключението, че майките с колички са най-големите престъпници. Повече от абсурдното твърдение е заради парадоксалното, безобразно, направо скандално положение по пловдивските улици. Ако трябва да буташ количка с бебе, няма как да не се превърнеш в нарушител, даже в престъпник! Вчерашният ден потвърди тази черна констатация и доказа, че майките с колички са ЖЕРТВИ.

ЖЕРТВИ на високите тротоари, на които ако все пак успеят да се качат, бебето го чака такова друсане, че свят ще му се завърти. И... майките се принуждават да бутат количката по улицата. 

ЖЕРТВИ на улиците без тротоари във втория по големина град в България, който след няколко месеца ще стане Европейска столица на културата.

ЖЕРТВИ на окупираните тротоари, там, където ги има. Окупирани от колите на такива без бебета, които никога не са чували, че тротоарите освен за обикновени пешеходци са и за бебета с колички.

ЖЕРТВИ на шофьори, чиято самонадеяност граничи с малоумие. 

ЖЕРТВИ на цялата вакханалия по пътищата, която в Пловдив е рекордно отчайваща.

Една майка в момента е между живота и смъртта. Майка, която априори е ЖЕРТВА на уличното безумие под тепетата. Бебешката количка и тялото на майката запазиха живота на нейното бебче. За него няма никакво значение шофьорът на автобуса на червено ли е минал, или на зелено. Разсеял ли се е, или нещо е отклонило вниманието му. Ще остане ли в ареста, или ще го пуснат.

Единственото важно за бебето е неговата майка да продължи да бута бебешката количка...

***

След вчерашната трагедия в ЖР "Тракия", при която автобус помете майка с дете, под публикациите в TrafficNews.bg има десетки коментари на наши читатели. Предлагаме ви без редакторска намеса някои от тях:

Тези малоумни шофьори на рейсове, всеки ден виждам как минават на червен светофар!

Току-що в Испания - около Барселона, станахме свидетели на ПТП - обърнал се автовоз! За няма и 5 минути пристигнаха: хеликоптер, 3 линейки, 4 полицейски коли и 2 пожарни! В България една линейка - 17 минути.

Ненормалници! Докога ще шофирате така бездарно и без съвест! Колко хора са прегазени от автобуси?! Вярно е, че има хора, пресичащи на неправилните места, но това е майка с дете! Докога бе, безхаберници!

Пешеходец на пешеходна пътека е без предимство единствено в България.

Не ми е ясно колко дивотии и простотии трябва да направят още гнусните рейсаджии, за да им сложат ограничители за скорост и видео наблюдение над действията им?

Прочети пак правилника за движение по пътищата и разбери, че той е за водачите на МПС! Ако има пешеходец в непосредствена близост до улицата - трябва да намалиш в готовност за спиране - дори да няма пешеходна пътека! То си е просто написано, че колкото и да си тъп, трябва да го разбереш! Ако не ти харесват правилата - недей карай тогава - никой не те кара насила!

Шофьорите от градския карат като състезатели, от дясна в лява лента после пак в дясна , завои от средна и т.нт. та резултата е налице

Очакваше се,преди месеци и аз с количка пресичах там и автобус номер 18 спря на сантиметри и ме нарече луда.Слава богу се разминахме за разлика от тази майка. Желая и бързо възстановяване.

Шофьорите на градския превоз карат като ненормални. Отнемат пледимство постоянно и карат с повече от допустимото в града. Дано да се оправи жената защото е ад сигурно за хората в момента. А за шофьора който по никакъв начин не трябва да си защитава смърт. Да е мислил преди това а не вече при свършен факт. Това са само алкохолици,стари,комплексирании хора които не им се кара защото го правят всеки ден и по този начин газят всякакви правила за шофиране.

Тези шофьори на градски автобуси особено в Пловдив за безобразни ...Псуват,викат пушат в автобусите а да не говорим за шофирането когато в автобуса има правостоящи възрастни хора. Почти всеки ден придвижвайки се от тока А до точка Б може да се сблъскате с безобразието в автобусите - 222, 44, 4... и още доста.

Ежедневно, автобусите с този номер 18 и други номера, напр. 16 ги засичам по бул. Руски на кръстовището с бул. "6 септември" - тъй като често средна и дясна лента са пълни с коли, минават директно по най-лява лента (която е отделена само за наляво), карат до светофара, най-нагло спират накрая и при зелено за напред и надясно, от тази същата лява лента, пресичат пътя на всички и завиват или надясно, или продължават направо. Точно вчера номер 18 я направи там тази маневра и си казах, че е въпрос на време тия идиоти (без извинение, защото са такива!) да убият човек на пътя. Имам едно питане - ще доживеем ли някой да почне да ги контролира, следи, спира на момента на такива маневри и да ги глобява, уволнява и т.н., за да не отнемат човешки животи тези... нямам думи просто как да ги нарека!

Майките с колички в Пловдив са най-големите престъпници! СНИМКИПарадоксално, безобразно, направо скандално е положението по пловдивските улици, ако трябва да буташ количка с бебе