Нечовешката смърт на 4-годишната Ани -убита и сварена от собствения си баща, потресе цяла Гърция.  В България също има коментари по случая, но интересът е преди всичко медиен. Бащата Станислав Бакърджиев бе посрещнат от десетки разярени жители на Атина пред съда, които заплашиха да го линчуват. Няколко политически партии излязоха със заявления. Тук активността е най- вече в социалната мрежа и се изчерпва с виртуално възмущение. 
Всъщност жестокото убийство на малкото момиченце, повтаря една трагедия, която се разигра в Пловдив само преди две години. Тогава Ирхан Камбур- 37-годишен жител на квартал "Столипиново"  уби 3-годишния Асен и зарови трупа му край река Марица.
В продължение на няколко дни пловдивската полиция бе накрак и търсеше детето, тъй като майката на Асен , подобно на майката на Ани съобщи , че изчезнал от детска площадка в квартала. В нейните показания също имаше доста противоречия, което насочи криминалистите към версията за евентуално убийство. А докато всички диреха малчугана, убиецът също се включи в издирването и почти разплакан даваше интервюта пред медиите, като обясняваше, че момченцето най- вероятно е отвлечено.
Истината обаче се оказа зловеща- самият Ирхан, който живеел с по-голямата сестра на Асен - Дияна Инджева, умъртвил детето със собствените си ръце. Причината била, че се изпускало и плачело.  На фаталния 10 април 2013 г. Ирхан пребил момченцето до смърт с юмруци и ритници. Блъскал главата му в стената, докато спряло да диша.  
След това Камбур поставил детето в гардероб в къщата. На другия ден сложил тялото в чувал и го изхвърлил на брега на Марица до купчина с боклуци. 
Пловдивският окръжен съд даде най-тежката присъда - доживотен затвор без право на замяна, на Ирхан Камбур. Убийството е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен начин, постанови съдия Мария Шишкова. Подсъдимият дори не трепна при произнасянето на присъдата. По време на делото той се опита да прехвърли вината върху сестрата на убитото момче, но тази версия не мина в съда. 
TrafficNews.bg