Мащабна рекламна кампания върви от няколко седмици в Пловдив за събитие наречено „От минус към Плюс”. Из целия град има билборди, които анонсират предстоящото събитие.То  ще се проведе на 15 и 16 април в зала Колодрума, а агресивна кампания има и във Фейсбук, където през страницата на „Христос за всички нации” се прокламира събитието под слогана „Обнови вярата си”.

Това на практика е най-мащабното събитие, което ще се проведе в Колодрума, след Световното първенство по таекуондо. Наемът за цял ден на залата за подобен тип събитие е 9000 лева, а за двата дни организаторите ще платят 18 000 лева.  Към това трябва да добавим и хилядите левове, които се плащат за реклама на събитието.

На единствения телефон, който е даден за контакт в сайта на събитието отговаря любезно момиче, което обаче не може да даде никаква информация колко струва мероприятието,  колко хора се очакват и какво ще е целта на събирането.

От сайта все пак става ясно, че събитието е разделено на два модула. През деня ще има конференция „Огън”, която е с платен вход, а вечерта е основното мероприятие, което е със свободен вход.

Основни лектори на събитието ще са Даниел Коленда, който е президент на „Христос за всички нации” и е определен  като съвременен мисионер евангелизатор, който чрез своето лично участие, е довел повече от 9 милиона човека при Христос чрез огромни евангелизационни кампании на открито, проведени на едни от най-опасните, трудни и отдалечени места на земята. Другият се казва Тод Уайт  и е бивш наркозависим и атеист, който е намерил вярата си.

Регистрирана като благотворителна организация, „Христос за всички нации” е с централа във Франкфурт на Майн, Германия. Тъй като е благотворителна организация тя не е регистрирана като вероизповедание в Дирекцията по вероизповедание.  Това, което се вижда от сайта, е че над 6 от евангелистките църкви в Пловдив прокламират събитието.

Любопитни наши читатели са се свързали с организацията, които са им предоставили далече по-обширна информация за готвеното събитие на 15 и 16 април.  Организаторите очаквали над 10 000 души, и са сигурни, че залата с капацитет от 6500 места ще се окаже тясна. Т. нар. конференция „Огън” е по –просветлените християни, които са на друго съзнателно ниво.  На основното събитие обаче са поканени всички желаещи, независимо от религията си. На нея ще се състои масова молитва за изцеление, като след това на сцената ще се качат хора, с тежки заболявания, които са били излекувани и ще споделят пред публиката как са усетили божията сила.

Пуснахме запитване към Дирекцията по вероизповеданията дали може сдружение, регистрирано като благотворителна организация, да  организира масови молитви на публични места, на които са поканени хиляди души.

Скоро очакваме и позицията на Пловдивската митрополия относно масовото събитие на евангелисти, които ще се проведе под тепетата, а очевидно кампанията им е насочена към всички пловдивчани.

Очаквайте продължение!

 

Още новини четете ТУК

TNS.bg