Статуквото агонизира пред очите ни - с тези думи описа резултатите лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов.

"Благодаря на хората, които избраха "Възраждане", утре ще имаме конкретните резултати, но безспорно е едно - "Възраждане" бележи най-голям ръст", посочи Костадинов. По думите му, партията е увеличила подкрепата с между 150 000-170 000 гласа. 

По думите обаче на Костадинов, партията му няма да подкрепи какъвто и да е вариант за управление. Единствена опция, която той посочи, е лично да сформира правителство с техен мандат. 

"Ние сме готови да предложим кабинет на Възраждане. Ако не ни се даде възможност сега - на следващите избори, когато станем първа политическа сила", посочи Костадинов.

Като най-голям проблем политическият лидер отчете факта, че 60% от българите не излязоха да гласуват. 

"Най-големият ни проблем е апатията. 2/3 от българите не вярват в държавата. (...) В една демократична държава изборите дават възможност да поправиш грешката си. Страшно много българи поправят грешките си от предишни избори. В тези хора, които днес ни подкрепят, влизат хора, които са гласували за други партии преди", посочи Костадинов. 

Ако има съюз /б.а. за управление/ той ще е само и единствено плод на чужда опека, счита още Костадинов за евентуална коалиция при тези резултати. 

"Двете политически сили, които са с минимална разлика спокойно могат да си направят едно проамериканско правителство в държавата. Те не се понасят, нито те, нито техните избиратели. Лидерите им не са глупаци и знаят това. Ако спазят своите предварителни обещания, няма да угодят на Американския посланик", посочи Костадинов и коментира, че има "брутална вътрешно политическа намеса от Съединените щати", която е рефлектирала в промененото говорене на Бойко Борисов за коалиция с ПП-ДБ след последния списък на Магнитски, в който бе включен бившият министър на финансите Владислав Горанов. 

Той се противопостави на вота от Турция и заяви, че българите са заложници на етнополитическа мафия.