Прах в очите е изказването на Трифонов. Не знам коя партия ще го подкрепи. Това е играта на Румен Радев да остане служебния кабинет. Те затова ликуват. Ще наблюдаваме коя партия ще играе ролята на лека жена, повикана и ще отиде. Най-лошият номер е всички да го подкрепят и да блесне цялото задкулисие. Ще блеснат старите кадри на НДСВ. Когато съседите ни взимат милиарди, ние сега чак говорим за програма за електронно правителство“. Това заяви Бойко Борисов, часове след обявяване на 99% от паралелното преброяване на вота от предсрочните парламентарни избори.

"След два месеца стържене, чупене, десетки, стотици наши симпатизанти бяха задържани. Беше им забранено да гласуват. Фирмите, в които ходехме, молеха да не стане известно - защото веднага отиваха данъчните след нас. Хората се плашеха от диктатурата на Румен Радев", заяви Борисов. 

Според лидера на ГЕРБ се касае за сериозни нарушение от служители на ЦИК и РИК, които по негови подозрения работят за Слави, чрез подмяна на гласове в негова полза.

„Предупредих ви за чужбина, че безобразията там са чудовищни. Поне нека ни дадат списъка на електронните специалисти, кой ги контролираше? От 20:00 до 7:30 са изброили 98,22%, а оттогава досега не могат да преброят 2%?  Но и това няма никакво значение, така подплашиха хората, че постигнаха това, което искаше Румен Радев. 70% от хората се уплашиха и отвратиха и не отидоха да гласуват“, заяви още Борисов за вота извън страната.

Лидерът на ГЕРБ коментира още: "Когато искаш да направиш правителство, излизаш, казваш. До тук добре. Аз с Ники Василев винаги съм имал добри отношения. Дори когато беше най-тежко за нас, говореше разумно. Той е разумен. Но не е ново лице. Ако Слави Трифонов искаше да прави правителство днес, трябваше да постъпи по следния начин: Победих, ето ви правителството, имам толкова депутати, обръщам се към партиите - ако някой припознае тези приоритети"

„Ако видите как ИТН си размениха с ДПС представителите на комисиите, но и това не е важно. Демокрацията замина. Има един ботуш, които ни стои над главите“, добави още лидера на ГЕРБ.

Според него основна подкрепа на ИТН са били Радев и Бойко Рашков, които са направили параван на новата политическа формация.

„Честито, ако така мислиш, че си ни победил – да ви е честито! Бойко Рашков дава интервю в деня за размисъл в партийната телевизия на Слави. Това ако го беше направил ГЕРБ, щяхте да ни изядете. Какво обаче е значението на днешното изявление на Слави – беше добре написано, но зле прочетено“, захапа го Борисов.

Той коментира и излъчените предложения от „Има такъв народ“ за министри и министър-председател.

„Това не са нови лица.  Таня /Татяна Дончева/ и Мая /Манолова/  имат общо 50 години в парламента, и това са новите лица?! Говорят за някакви 1 милион айпада, а  всъщност имаме 700 000 деца и 90 000 учители. Когато искаш да правиш правителство, добре – излизаш и го казваш. С Ники Василев сме в добри отношения, знае 4 езика, но не е ново лице“, изказа се Борисов.

В отговор дали ще подкрепят партията на Слави Трифонов в Парламента, Борисов спомена, че ГЕРБ е отговорна партия и ще изчака другите.

„Ще видим дали ще изчезне и последната капка гордост на Да, България. Интересни са ми и от БСП“, добави той.

На въпрос дали ще бъде депутат, Борисов отговори: "Първо трябва да мина и да успокоя хората. Правят се данъчни ревизии на всички около мен. Идват , свалят плакати от магазините по заповед на Спецов. Арестуваха дори областният координатор на Пловдив - област Мараджиев. После го пуснаха, защото нямат нищо срещу него.  Има време да реша дали ще остана в парламента. Бил съм всякакъв . Важното е че имам партия и в целия този хаос се справяме" заяви той. 

Борисов заяви, че не вижда опция за разговори с ИТН, защото те не искат да водят такива разговори. "Тъй като те съставят правителство, те трябва да търсят подкрепа" заяви той. 

Борисов първоначално заяви, че няма да предлага състав на правителство и ще върне мандата. След като обаче журналисти му припомниха, че той самият на миналите избори е заявил, че е безотговорно вторият мандатоносител да не предложи правителство, той заяви, че ще направи кабинет начело с Даниел Митов, с ясното съзнание, че няма да бъде подкрепен. "Но ще сложа няколко полиглота за баланс" , обеща бившият премиер. 

Според него Слави Трифонов няма да носи политическа отговорност и "ще си измие ръцете с тези хора". той не изключи и варианта всички партии да подкрепят предложения кабинет." Кое е по-голямото зло за България Бойко Рашков или Слави Трифонов. Това е основния въпрос", попита Борисов. Заяви, че държава със сценаристи не са управлява. 

На въпрос защо се страхува за живота си, Борисов заяви, че "ако в комунистическото следствие Бойко Рашков те разпитва, може и да не излезеш жив"!

Борисов каза, че не планира да се оттегля от политиката. "Рано е да коментираме президентските избори, след като не са свършили парламентарните. Може да имаме избори две в едно." прогнозира той. 

Заяви, че няма да обжалва изборите, за да не им прави кеф. Но всеки ден ще показва извършените нарушения.