Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов упражни правото си на глас в Банкя.

„Ние чакахме инициативните комитети да издигнат личности, зад които българите да застанат българските граждани и, които да обявят своите приоритети, затова не издигнахме и партиен кандидат. Доверихме се изцяло на всички ректори в страната, които избраха ректора на най-големия университет в страната. Гласувах срещу това полицейско насилие ден преди изборите. Полиция в СУ и други университети – това е резил“, каза още той.

Според Борисов са предизвикани много международни конфликти през последните седмици.

„Само за седмица има няколко скандала с нашите съседи. България беше една най-обичана държавна на Балканите, а сега се мразим със Скопие, Албания, ненавиждаме се с Турция. Има реална заплаха от етнически конфликт. А резила е да откриваш инициативата „Три морета“, да ходиш на срещи с НАТО и да кажеш, че Крим е руски…. Аз съм потресен от мълчанието на Христо Иванов и другите евроатлантици. Благодаря на европейските ни партньори, които реагираха много остро. Това, което много ме озадачи е, че Кирил Петков стои до този, който нарушава световното право и подкрепя това, че ако имаш армия и влезеш в една държава, то означава, че тя става твоя“, заяви още Борисов.

Борисов добави още, че се надява българите да проявят малко разум днес.

„Да си премиер е огромна отговорност, пожелавам им успех. Трябва да направят правителство, за да може хората да направят разлика между тях и нас“, каза още той.

Бившият премиер коментира и ниската избирателна активност.

„Хората са отвратени, уплашени и стресирани. Ние нямаме събитие на ГЕРБ, което да не е обградено от полиция“