Все още ниска е избирателната активност в две от училищата в район „Северен“ на Пловдив– Френската гимназия и ОУ „Райна Княгиня“. Процентът на гласували към този момент варира между 8 и 10 на сто. Пред секционните избирателни комисии няма опашки и процесът тече спокойно, предаде репортер на TrafficNews

Без напрежение и проблеми е стартирал изборният ден във Френската гимназия. Не така обаче стоят нещата в основното училище. В изборна секция номер 30 вотът се извършва с хартиена бюлетина:

„Още вчера бе установен проблем с машината, която не искаше да тръгва. С постановление на РИК изборите започнаха на хартия“, заяви председателят на СИК.

В друга секция пък – номер 23, са имали също проблем с апаратурата. Машината е нямала електрическо захранване. Повредата обаче е била отстранена и към този момент изборите текат нормално.

Представителите на комисията разказаха пред наш репортер, че сутрешните часове не са се разминали без инциденти. Гласоподавател е побързал да изкара картата си за гласуване и апаратът е блокирал. Повредата е била отстранена своевременно и машината вече е в изправност.