Представителите на секционни комисии от РИК 16 предават последните протоколи и чували с бюлетини. В момента последните 30 души изчакват реда си, за да предадат изборните книжа. Ситуацията в панаирните палати към момента е спокойна. 

Панаирната сага е към края си 33 часа след началото на изборния ден. Толкова е продължил работният ден за председателите на комисии, които трябваше да предадат протоколите и бюлетините. По-рано днес председателят на РИК Илиян Иванов заяви, че се надява преброяването да приключи до края на деня, но не се ангажира с конкретни срокове. Той обясни, че има много грешки при попълването на протоколите, най-вече - при пренасянето на машинния вот на хартия. 

Не липсваха и сигнали - хората се оплакваха от липса на храна и вода, а късно снощи един от членовете на комисии е припаднал от умора. Заради токов удар хората в някои от палатите били оставени и без отопление, а преброяването се забави с около час. 

Трета палата, в която членовете на СИК изчакваха реда си, е почти празна

Припомняме, че протоколите от Пловдивския регион бяха напълно обработени днес по обяд. Двете палати, в които се помещаваха комисиите от 17 РИК, бяха затворени преди няколко часа. 

Предадоха всички протоколи и бюлетини в Пловдив област, в града ситуацията не е оптимистичнаПродължава предаването на протоколи от 16 РИК