Комплектите вече са демоде и трябва напълно да забравим за тях не само когато се обличаме, но и когато обзавеждаме. Всички сме свикнали да купуваме маси и столове от една и съща колекция. Ако избирате легло пък, то трябва да е комплект с гардероб, скрин, нощни шкафчета.

Днес можете да забравите за всички тези стереотипи. Ето кои правила можете да нарушите.

10. Съвпадащи дивани и фотьойли

Много хора са свикнали да мислят, че мебелите трябва да се купуват само в комплект: диванът и фотьойлите трябва да бъдат еднакви. Вече не е нужно да се придържате към това правило, предаде Idei.bg. Можете да си купите напълно различни фотьойли от тези с дивана. Това, което наистина има значение, е, че те са подобни на нещо друго във вашия дом.

9. Спалня

Не е нужно да купувате спален комплект. Можете да живеете без него и просто да си купите легло и останалите неща отделно.

8. Бели стени


Да, стените могат да бъдат бели, без да изглежда домът ви като болница - стига да не поставяте твърде много бели неща в стаята. Най-важното е правилното планиране на акцента, за да бъде интериорът лек и привлекателен.

7. Мебели до стените

Това мнение е много популярно, защото хората мислят, че това им дава повече свободно пространство. Да, това е така, ако стаята е малка и няма други възможности. Ако обаче е достатъчно голям, лесно можете да забравите този стереотип.

6. Тривиални плочки в банята

Сега има толкова много начини да украсите банята си, така че най-накрая може да кажете не на тривиалните плочки. Можете да опитате с такива, които изглеждат като камък, бетон или дори дърво.

5. Съвпадащи маси и столове

Можете да направите кухненския интериор по-разнообразен, ако купите маса и столове от различни колекции. Не се страхувайте да експериментирате.

4. Големи мебели

Големите фотьойли и големите дивани не са популярни вече. Обикновените форми и малките размери са по-предпочитани днес. Когато избирате мебели, запомнете едно правило: колкото по-малка е стаята ви, толкова по-малки трябва бъде и меката мебел.

3. Ярко оцветена детска стая

Детската стая може да бъде монотонна, без много ярки цветове. В такава стая въображението на детето се развива по-добре и е по – интересна с играчки, плакати и различни рисунки.

2. Бетонът е прекалено груб

 

Има много начини да използвате бетон във вашия интериор. Той изглежда много добре в модерния дизайн, а неговото голямо предимство е, че е водоустойчива, така че можете дори да го използвате в банята.

1. Завеси

Не е задължително стаята да има завеси. Ако искате малката стая да изглежда по – голяма, заложете на интериор без такива.