Освен стилна, малката кухня трябва да е и удобна и практична. Гъвкави комбинации има безброй, но понякога ни е необходимо само леко подсещане. Първо трябва да определете оформлението на пространството, където ще разположите кухнята и изберете между вариант на една стена, като ъгъл или с малък остров.

В зависимост от предпочитанията си, заложете на комбинация от два цвята контрастиращи цвята, но ако харесвате монохромните схеми – изберете само един. Хубаво е да имате нещо, което ще грабва погледа – това може да е гърбът, стена акцент или ярко осветително тяло, пише Idei.bg. Така ще привлечете вниманието и размерът на кухнята ще остане на заден план. Не забравяйте са помислите и за работния триъгълник – печка, хладилник, мивка. Те трябва да са разположени така, че да балансирате спокойно между тях.

Ето и още няколко идеи за дизайна на малката кухня.

Кухня на една стена

Три кухненски дизайна в различни стилове – рустик, модерен и индустриален.

Супермодерна кухня, комбинация на бетон и дърво.

Класическо решение за малко пространство. Островът се явява разделителят между кухнята и трапезарията.

Тези кухни са доказателство, че колкото и малко да е помещението, дизайнът и естетиката нямат граници. Нестандартни форми, лъскави повърхности и ярки цветове са само част от характеристиките, които правят тези кухни различни.

Отворените ъгли са идеални за малка кухня и помагат за визуално разширение на пространството. Наличието на две стени дава възможност за повече гъвкавост и функционалност и предоставя допълнително място за съхранение.