Обзавеждането на дома не е никак проста задача. Въпреки че често имаме много идеи за промени, когато трябва да ги реализираме се оказва, че те не са много удачни. В такива случаи ни е необходима помощта на дизайнерите. Една от най-важните стаи в дома ни е кунхята. 

Тук каним приятелите ни, тук дори работим и помагаме на децата в подготовката за урока. Кухнята излиза извън границите на цикъла – готвене – хранене и се оформя като част от всекидневната или семейна стая, особено когато стане въпрос за отворен план жилище. Ето защо е важно да следваме всички тенденции и да създадем стая, която да се отличава с лукс, стил и класа.

Ето няколко съвета от HouseBeautiful.

Шкафове в два цвята

За да придадете характер на кухнята избягайте от едноцветните кухни и заложете на комбинация от два цвята. Направете горния ред в по- светъл тон, а долния – с по – тъмен.

Тъмно лилаво

Цвят, който ще бъде актуален за кухнята е пурпурно. Заложете на него на кухненския гръб, ако ви се струва прекалено тъмен за шкафовете.

Мултикукър

Един от трендовете, които ще властват следващата година е минимализмът. Това означава минимум вещи и съдове. Ето защо мултикукърът е задължителна част от всяка кухня, ако искате да бъдете в крак с модата. Защото той не само ви отменя в готвенето, но означава и по – малко съдове и уреди на плота.

Скрийте уредите

В тон с минимализма идва и идеята за изчистено и лишено от всякакви уреди и претрупване пространство. Ето защо шкафовете, скриващи кафемашината или тостера ще бъдат на мода.

Семпъл лукс

Луксът не е свързан задължително с пищност и големи мебели. В кухнята луксът е равен на качествени уреди, мебели с изчистени форми и фини линии.

Уред за рязане на зеленчуци

Кухнята е свързана най-вече с храната, а тенденцията за здравословно хранене се пренася и върху нея. Ето защо задължителен уред са машинките за рязане на зеленчуци – на спирали, парчета, с ренде. Това ще ви стимулира да приготвяте повече полезни ястия.

Персонализирани плочки

Какво ще кажете за кухненски гръб, който е направен по плочки по ваш дизайн. разбира се това е не евтина инвестиция, но ако искате да придадете персоналност и характер на помещението, помислете за подобна опция.

Мултифункционални съдове за печене

Снабдете се с качествени съдове, които да са подходящи за печене, съхранение в хладилник или замразяване.

Златни акценти

Розово злато, мед или месинг са елементите, които ще продължат да бъдат актуални и през този сезон. Използвайте ги на дръжките, уредите или крановете. Те ще внесат лукс и стил в помещението.