Участниците в звездния баскетболен мач, който се игра в Колодрума, подкрепиха 23-годишния Николай от Пловдив, който страда от левкемия. Те призоваха всеки, който иска да помогне, да изпрати SMS с текст NIKI на номер 17 777. В момента момчето е в Германия. Част от играчите носеха тениски, на които беше изписан DMS-номера. В залата имаше и огромен трансперант в подкрепа на младежа. 

Два дни преди Бъдни вечер Ники разбира, че е болен от левкемия. Оттогава приятелите му стартират мащабна кампания за набиране на средства, които да подпомогнат младежа да замине за трансплантация в чужбина. Необходими са 200 хиляди лева, а до момента е събрана половината от сумата. 

Какво е състоянието на Ники в момента и как преминава лечението му - разказва бащата на момчето Тодор Попов, който също присъства на баскетболния мач: 

В една от най-атрактивните категории – „хипер забивки“ – баскетболните фенове имаха възможност да наблюдават майсторските изпълнения на едни от най-добрите баскетболисти в България. Организаторите на баскетболното шоу бяха предвидили специален турнир за знаменитости, в който се включиха футболист №1 на България за 1999 Александър Александров-Кривия, олимпийският вицешампион Йордан Йовчев, капитанът на футболния клуб „Локомотив“ - Пловдив Мартин Камбуров, звездата на другия пловдивски тим „Ботев“ Тодор Неделев и една от най-успешните български волейболистки Антонина Зетова.

TNS.bg