Зле облечени или жертви на модата са хората, попаднали под обектива на TrafficNews.bg

Стремежът към красота е познат от древни времена. На всеки правят впечатление онези млади хора от улицата, които винаги са облечени по последна мода. Те са различни, дори доста странни в стремежа си да бъдат винаги в крак с модата. Тънка обаче се оказва границата между модерното и комичното. Много често в стремежа си да бъдем забелязани сред тълпата, се обличаме толкова екстравагантно, че предизвикваме смях за околните. На няколко такива случая се натъкнаха и репортери на TrafficNews.bg.  Дрехите са начина да се изразяваме и всеки има избор да се облича според своя вкус. Има правила обаче, които не трябва да се нарушават, в противен случай рискуваме да станем поредната "жертва на модата".

Палто от естествена кожа особено, ако тя е била на тигър, леопард или друга хищна котка, от дълбоки времена е признак на лукс и богатство. Не всеки може да си позволи да носи такова скъпоценно бижу върху себе си, поради непосилните цени. Затова в България идват и евтините заместители на леопардовите щампи. Дрехи, съчетани с принтове, които само имитират зебра, тигър, гепард, крава и жираф нямат място в гардероба на една стилна дама!

Другият моден грях е да се облечете от глава до пети в любимата ви щампа. Сако, пола, чанта и обувки в зебров (или какъвто и да било друг) принт изглеждат много добре, но носени по отделно, а не всички заедно. Не е нужно да ви помислят за избягало от зоопарка животно.

Друга тема е колко подходящ е анцугът в мола и къде му е мястото. Напомняме ви, че ако излизате да спортувате, то анцугът е най-удачният избор, който бихте могли да направите. Независимо дали тренирате в зала, или просто правите джогинг, това облекло ви осигурява свобода на движението и не ви създава излишен дискомфорт, който може да попречи на концентрацията ви. Но с изключение на определени професии, които изискват носенето на широки дрехи, анцугът е напълно недопустим при посещение на офис или търговски магазин. Анцугът показва неуважение към шефовете, колегите, клиентите и най-вече към вас самите.

Ако анцугът е любимото ви облекло, то никой не може да ви попречи да го носите. Важното е винаги да имате предвид мястото и повода. В противен случай издавате не друго, а липса на себеуважение.

Дамата, която наш репортер засече в мола /ВИЖ ГАЛЕРИЯТА/, също ще се отличи и ще "хване" окото. Различните "модни" идеи, които е избрала да използва определено я отличават, но не в най-подходящата насока. Различните цветни вариации, особено така умело несъчетани определено са катастрофа за тези, които ги носят. Понякога различните тенденции или дрехи стоят добре само по кориците на списанията, а в реалния живот не са от най-удачните.

Затова не прекалявайте и не бъдете обсебени от последните модни тенденции!

TrafficNews.bg