Доходоносният бизнес за внос на забранени вещи и вещества продължава да разцъфтява в затворите у нас. В частност в Пловдив,  всеки един лишен от свобода, срещу малка сума пари може са се сдобие с мобилен телефон.

Източници на TrafficNews разказват, че в зависимост от сумата може да се намери устройство с мобилен интернет. Мнозина имат неблагоразумието да се хвалят с незаконните си придобивки, като публикуват снимки от килиите в социалните мрежи. Такъв е Асен, който преди дни си сподели кадри от стаята си в зандана. На тях се вижда как позира на фона на легло, както и добър арсенал от напитки.

Според наши източници снимките са направени в пловдивския затвор, а лишеният от свобода е жител на етническия квартал Столипиново. Примерите са десетки.

Освен телефони, бизнесът с дрогата също процъфтява. Не е тайна за никой, че голяма част от затворниците употребяват наркотици. Особена популярност зад решетките е бонзаят. Медията ни научи, че поредна акция се е провела зад решетките, като са конфискувани телефони и зарядни от не една или две килии.

 Това не е първата акция зад решетките. Системно в затвора се извършват проверки за забранени вещи и вещества, както и разследвания за незаконен канал за внасянето им. При една от тях бяха хванати служители на администрацията, които в последствие бяха отстранени от длъжност.