През следващото денонощие над Западна България облачността ще бъде разкъсана, предимно купеста. До обяд в отделни райони там, а след обяд на повече места, главно в планинските райони, ще превали и прегърми. В Централна и Източна България през нощта времето ще бъде предимно ясно, утре - слънчево с разкъсана висока облачност. Вятърът ще е слаб, в Източна България след обяд умерен, от изток. Максималните температури ще останат без съществена промяна - между 23° и 28°, в Пловдив  - около 27°.

В планините ще има разкъсана висока облачност, над масивите в Западна България - и купеста, и на места там, главно в следобедните часове, ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток, по най-високите върхове - от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 11°.

По Черноморието ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 20°-22°. Температурата на морската вода е 19°-21°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.