Пътнически самолет на "Аерофлот", който е изпълнявал полет от Тел Авив за Москва е бил принуден да промени височината си над Черно море, тъй като маршрутът му е бил пресечен от разузнавателен самолет на НАТО, съобщава Ройтерс като се позовава на руската администрация за гражданско въздухоплаване "Росавиация".

Според съобщението инцидентът е станал в петък и руската машина с 142 пътници на борда е трябвало да снижи с 600 метра, като екипажът е могъл да види другия самолет. От "Росавиация" съобщават още, че самолет от Сочи за Скопие също е трябвало да промени курса си. 

От въздушната администрация не посочват на коя държава членка е разузнавателната машина, но подчертават, че засилената интензивност на полети на самолети на Алианса в близост до руските граници създава риск за възникване на опасни инциденти. Затова Москва планира да отправи официално оплакване.

В петък руското министерство на отбраната съобщи, че изтребители Су-27 и Су-30 са били изпратени, за да съпроводят два американски разузнавателни самолета над Черно море.