На разпит в ДАНС е зам.-министърът на електронното управление Михаил Стойнев, пише 24 часа. Причината е скандалът с кода на машините за вота, за който се разбра днес от доклад на Агенцията.

Председателят Росен Желязков свика спешен председателски съвет точно преди да започне извънредното заседание на депутатите. Поканени бяха шефовете на абсолютно всички парламентарни групи, а темата беше неизвестна до момента, в който лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов написа в своя фейсбук профил:

"Току-що излязох от председателски съвет в парламента. Зам.-министър от квотата на ПП-ДБ е извършил посегателство над кода на машините за гласуване."

Правителството на Денков трябва да подаде оставка незабавно заради пробива в националната сигурност, извършен от негов високопоставен служител, каза още Костадинов.

Веднага след случилото се политическата група на ГЕРБ-СДС проведе извънредно заседание заедно с председателя на партията Бойко Борисов.

Междувременно на брифинг в Министерски съвет министърът на електронното управление Александър Йоловски отрече възможността за манипулиране на местните избори чрез машините за гласуване.

Йорданов: ЦИК ще обсъди отмяна на машинното гласуване