Държавна агенция закрила на детето ще провери в какви условия се отглежда детето с изгорени бузи, чийто клип се споделя като вирус в социалните мрежи. Припомняме, че от кадрите се вижда, че момченце на около 3 години има две дълбоки рани на бузата си, които приличат на изгаряния от цигара. 

Детето е син на кърджалия, който се изживява като ТикТок звезда с псевдоним Мако Крал, а майката се казва Елиф. 

След като кадрите обиколиха интернет през последните 24 часа и в социалните мрежи се появиха обвинения към майката на детето, от TrafficNews изпратихме запитване по случая към Държавната агенция по закрила на детето. 

Оказа се, че преди време социални служби са работили със семейството в предходен период. По конкретния случай няма подаден сигнал към Закрила на детето, нито на национално, нито на регионално ниво. 

От ДАЗД заявиха пред TrafficNews обаче, че са видели видеото и вече са предали случая на Отдела закрила на детето в Кърджали. Работено е предишен период в семейството, към момента не работят и не е постъпвал сигнал. 

"Ситуацията ще се проследи. Социални работници ще проверят какво се случва в семейството и към какви социални услуги могат да бъдат насочени всеки един от членовете му", посочиха от ДАЗД.

Междувременно днес прокуратурата в Кърджали се самосезира и разпореди проверка за упражнено насилие. По случая бе извършена проверка, както и посещение в дома. С оглед интересите на децата е преценено, че те трябва да бъдат изведени и да им бъде оказана закрила.

Шокиращо видео на дете с прогорени бузи обикаля интернет, баща му - кърджалийски тиктокър