Затвор до две години грози момчетата, които се изгавриха със свой връстник в Пловдив. Това обявиха от Районната прокуратура, започна проверка и беше уведомена районна прокуратура. Тя се самосезира след публикациите в медиите на клипа, на който се вижда как едно момче държи свой съученик, а друг допира задните си части в лицето на хванатия младеж. Срещу задържаните Димитър - на 16 години, и Иван - на 17 години, е образувано досъдебно производство за хулиганство.

"Тези действия не са безобидна шега, а престъпление по Наказателния кодекс", каза прокурор Атанас Илиев. От думите му стана ясно, че на мястото, където се е случило престъплението - градинката до кметството на район "Северен", на 25 септември са присъствали повече деца.

"Съдържанието на клипа е изключително грозно. Наказанието е затвор до 2 години. Вероятно са го възприели като някакъв вид шега, но това е престъпление и се нарича хулиганство. Започнали да се подиграват на момчето, че е женчо и че заеквал, после са започнали и физически да издевателстват. Действията грубо нарушават обществения ред и са в пълен разрез с човешкия морал", коментира прокурор Илиев.

Инспекторатът по образование е назначил пълна проверка на скандалния казус, уведомена е Държавната агенция за закрила на детето и Социално подпомагане.

„Самото момче беше вчера много притеснено, пред нас беше ревейки. Изненадани сме от цялата ситуация”, обясни пред TrafficNews.bg зам.-директорът на гимназията по строителство Величка Димовска.

В интернет се появи видео, в което се вижда как двамата насилници се извиняват на жертвата си.

„Извинявай, повече така няма да правим, това беше шега”, казват насилниците и стискат ръката на на връстника си.

Кадрите са заснети в тъмната част на денонощието, а дали извиненията им са искрени, знаят самите те.

TrafficNews.bg