Два ромски клана-Годовите и Самуиловите, воюват в Розино вече цяла седмица. Преди няколко дни хора от двете фамилии се сбили, използвали юмруци, камъни и сопи. Имало е кървища, псувни и заплахи за убийство. Никой не е бил в състояние да укроти разбеснелите се мъже, докато за пореден път не се намесили полицаите, предава Блиц. При кървавия екшън единият от бабаитите-Ангел М. на 35  години, е бил откаран в болница с извадено око, разказаха местни хора. От полицията потвърдиха за гюрултията и казаха, че е имало хора, прибрани в ареста за 24 часа. 

След като излезли от ареста обаче, войната между клановете пламнала наново. Тя избухнала в петък вечерта, веднага били пратени полицаи, чието присъствие там и до момента е засилено. Двете фамилии воюват отдавна и традиционно влизат в пререкания. Никой от разследващите не можа да каже причината за дългогодишните свади на Годовите и Сомуиловите, но се знае, че двата рода са врагове. 

Преди две години на бензиностанция в същото село разярени роми пребиха със сопи и лопати карловския бизнесмен Георги Рогачев. Пререканията станали заради 20 лева за гориво. В резултата на зверския побой бизнесменът почина след един месец в кома в болницата. Оцеля по-малкият му брат-известният в миналото с връзките си в ъндърграунда Кольо Рогача. Тогава той поиска кървава вендета за тези, които убиха Георги Рогачев, рокери се вдигнаха на протест, махалата месеци бе окупирана от полиция и жандармерия. Убийците на Рогача-Николай Стоянови  Иван Стоянов получиха съответно 18 и 20 години затвор, но в Розино усилено се коментира, че не само двамата са отговорни за смъртта на бизнесмена.