Съдебните медици от Пловдив извършиха аутопсия на тялото на 2-годишния Ники, който загина след нелеп инцидент в хипермаркета за строителни материали „Алати” на бул. България.

Констатацията е, че детето има травми на две места – на главата и на гърдите, вследствие на които е получило вътрешен кръвоизлив и сътресение на мозъка. Тежката черепно-мозъчна травма е довела до смъртта на детето.

В същото време Районната прокуратура в Пловдив проверява случая, съобщиха за TrafficNews.bg от държавното обвинение.

Магистратите са разпоредили проверка на обстоятелствата, при които момченцето е загубило живота си. По случая е образувано досъдебно производство и се разпитват свидетели.

Обвинението, което може да бъде повдигнато срещу виновното лице е за причиняване на смърт по непредпазливост и се наказва със затвор до 5 години.

Инцидентът стана по обед в петък, когато детето издебнало родителите си и се покатерило на една от вградените мивки. Модулът обаче се разклатил и то паднало на земята. От удара в земята най-вероятно детето е получило сътресение на мозъка и тежки вътрешни увреждания. То било откарано с линейка в болница. Лекарите го реанимирали в продължение на час и половина, но без резултат.

2-годишният Ники е най-малкият член на семейството. Той има по-големи братче и сестричка. 

Вижте позицията на "Алати" ТУК

Още по темата, както и коментара на главния мениджър на Алати Донка Казиска - вижте във видеото на TrafficNews.bg:

Още от ТРАФИК ТВ гледайте ТУК

TrafficNews.bg