66-годишният Васил Рангелов, който в понеделник вечерта намери смъртта си, забивайки се в ремаркето на паркиран тир,  е бил пиян. Кръвната проба е отчела 1,8 промила алкохол. Това научи TrafficNews.bg от сигурни източници.

Водачът карал с бясна скорост и се е разминал на косъм с полицейски патрулен автомобил на кръговото на "Скобелева майка". Опелът на Васил се движел на зиг заг, твърдят очевидци. 

Около 22 часа лекият  автомобил опел навлязъл с висока скорост в кръговото. През него в същото време минавал полицейски автомобил и Рангелов едва не го отнесъл. 

Колата на 66-годишния мъж продължила да се движи криволичейки по Ягодовско шосе, а полицаите тръгнали след него с патрулния автомобил. Шофьорът не реагирал на звуковите и светлинни сигнали, подадени от униформените. Това го доказва и ексклузивно видео, което ни изпратиха наши читатели:

Минути по-късно опелът се врязал в паркиран товарен автомобил МАН на улица “Княз Борис Първи”. На място пристигнали допълнителни полицейски екипи, служители на пожарната и Бърза помощ.

"Патрулният автомобил е правел обход, в него е имало трима служители. Те са видели как колата се насочва с голяма скорост към тях и едва са успели да избегнат удара" коментира за TrafficNews.bg директорът на полицията ст. комисар Христо Разсолков.  

Шофьорът е бил изваден от автомобила с помощта на специализирана техника. Мъжът е починал в линейката, на път за болницата. Според хора, които са били на място от колата се е носела силна миризма на алкохол. Това го доказва сега и резултата от кръвната проба.

"Добре че бяха полицаите, защото можеше да прегази някой невинен, масово правилата за движение се нарушават в града", коментира пред TrafficNews.bg очевидец на инцидента. 

Автомобилът на пияния водач е нямала и  застраховка Гражданска отговорност. Какво разказаха очевидците и кадри от първите минути след инцидента - вижте във видеото: 

Първата новина за инцидента четете ТУК 

Повече за полицейската гонка четете ТУК 

Разказа на очевидец - гледайте ТУК

Видео от мястото на инцидента: