Поднасям своите дълбоки и искрени съболезнования към семействата и близките на загиналите вследствие на пожара в дома за възрастни хора в село Рояк, написа във фейсбук премиерът Стефан Янев. В този тежък момент, както аз, така и цялото служебно правителство, сме съпричастни към тяхната болка.

На пострадалите пожелавам бързо възстановяване, воля и сили за справяне с последствията от този тежък инцидент - отбелязва той. - В момента органите на централната и местната власт полагат всички необходими усилия, за да окажат съдействие на потърпевшите. Компетентните институции работят и за изясняване на обстоятелствата и причините за тази огромна трагедия.

Малко по-рано тази вечер разговарях с вицепремиерите Гълъб Донев и Бойко Рашков. Министерството на труда и социалната политика в спешен порядък ще направи преглед на всички възможности за подкрепа на пострадалите заради пожара. Разпоредих също така да бъдат организирани задълбочени и прецизни проверки от страна на МВР в този тип социални институции в интерес на тяхната по-голяма сигурност. Поклон пред паметта на загиналите. Още веднъж поднасям своите искрени съболезнования към близките им. Непрежалима е загубата."