Директорът на „Свободна зона – Пловдив” АД Сузана Николова ще бъде освободена от поста си, ако Общото събрание приеме проектоточката на 18 септември. Този четвъртък Общинският съвет ще гласува предложение внесено от Иван Тотев, с което упълномощава представителите на Общината да гласуват „За” нейното освобождаване.

Само преди седмица Николовададе пресконференция,с която поиска „партийна подкрепа” от лидера си Иван Тотев, за да защити нея и „Свободна зона”. По думите й „9 години тя била лоялен партиен член и винаги се е съобразявала с решенията на кмета".

Припомняме, че на сесия на Общинския съвет мина предложението машинният инженер  Едвард Лабуза и влаковият диспечер Атанас Атанасов да заемат местата на досегашните председатели – Никола Папазов и Сузана Николова.

"В един от последните ми разговори с г-н Валери Петров той ми заяви, че не съм желана от акционерите. Кой иска да наложи некомпетентно ръководство и с каква цел?”, пита тогава Николова.

Община Пловдив държи 39,07% от акциите на "Свободна зона – Пловдив", но ако Министерстовто на финансите дари своите 46,4%, Общината ще стане мажоритарен собственик и ще има право да прехвърля акции на трети лица.

Другата точка, което упълномощава представителите на Общината да гласуват „За” е именно всеки един акционер да може свободно да представя акциите си на друг акционер. По този начин от финансовото министерство ще могат да прехвърлят акциите на пловдивската общината.

Още новини ТУК

TrafficNews.bg