Жителите на цяла кооперация в бургаския ж. к. „Меден рудник” пропищяха от крадец-рецидивист, по-известен като Радо Зъба, който от месеци не спира да тормози хората от комплекса.
Този път той се нанесе нелегално в едно от партерните помещения на бл. 604, което е пригодено за живеене. След като десетки пъти викаха полиция и не успяха да се справят с натрапника, съседите предоставиха на Флагман.Бг огромен брой видеоматериали, чрез които можем да проследим целия живот на крими героя в новия му „дом”.

С помощта на отвертка той превръща един от прозорците на жилището във входна врата на 28 март 2015 г. Нанася се и веднага започва пролетно почистване – изхвърля монитори, ел. уреди, всякакви вещи и багаж, които собственикът е оставил в имота си. Стреснати от създалата се суматоха, съседите излизат посред нощ да проверят какво се случва навън. Изумен мъж осветява с фенер и не вярва на очите си - пред входа е истински ужас, разхвърляни са потрошени уреди. Един от съседите дори започва да връща боклуците в жилището.

На всичкото отгоре ежедневно при Радо идват авери, които му подават пари и съмнителни пликове през прозореца или пушат отпред и разговарят нервно. Почти всеки ден полиция проверява мъжа, но нито веднъж не го извежда от имота.
За престоя си от над 10 дни Радо Зъба успя да подлуди всички в блока. Криминално проявеният мъж заблудил новите си съседи, че собственикът на помещението на партера му го е отдал за няколко месеца. Живущите във входа се усъмнили и потърсили човека, той обаче не отговарял на обажданията им. Въпреки това хората от блока решили да прегледат камерите, които са поставени на входа, за да разберат как е дошъл този „наемател”.

Във видеото ясно се вижда как младият мъж с помощта на отвертка влиза в помещението. На следващия ден съседите от входа повикали полиция, но въпреки всичко рецидивистът е оставен да пребивава нелегално в чуждия имот. Униформените не го извели принудително, директно си тръгнали.

След като разбира, че органите на реда са извикани заради него, криминално проявеният Радо изпада в пристъп на агресия. Той започва да се държи арогантно и да обсипва със заплахи живущите във входа и да хвърля камъни по паркираните им в близост автомобили.

След като не успяват да го усмирят, хората от блока отново викат полиция, този път Радо е арестуван, но за кратко. В момента той отново е на свобода и съседите се притесняват да не се появи, за да си отмъсти.
Живущите във входа са подали жалба в 4 РПУ и са предоставили записите от камерите, надяват се да бъдат предприети адекватни мерки за осигуряване на безопасността им. "Явно полицията не може да се справи с престъпниците в квартала, не може един рецидивист да си разиграва коня необезпокоявано", каза един от живущите в бл. 604.

Радо Зъба е известен крими герой в най-големия бургаски комплекс, бил в обкръжението на Малката Рижа.

Преди няколко месеца бандитът беше засечен от камерите на супермаркет как краде алкохол.