Служебното правителство трябва да се въздържа от кадрови промени, каза Кристиан Вигенин, зам. председател на БСП. По думите му служебното правителство е започнало с доста уволнения и назначения, сякаш планират доста дълго да остане.

Бяха освободени от работа не малко социалисти. Тъжно е да видиш хора, които са работили за избирането на Радев или Йотова, а после са уволнени.

Когато атакуваш една партия, нормално е да започнеш с лидера, обясни Вигенин отношенията между Румен Радев и Корнелия Нинова. Нямаме намерение да задълбаваме, партийните въпроси са работа на партиите, каза той.

По повод доставките на газ Вигенин обясни, че не се говори за нов договор, а само да бъдат подновени доставките от "Газпром експорт". Да бъдем прагматични, призоваваме ние, защото ще страдат хората. Не става въпрос за политическите лидери.

Ангажимент на следващото редовно правителство ще бъде да си поеме нещата, тъй като договорът с "Газпром" изтича в края на годината.

Прогнозата на Вигенин за предстоящите избори е силен резултат за БСП, който ще позволи по-голямо влияние в управлението.