"Всичко стана за секунди, на шофьора му прилоша. Имаше един пътник, той се хвана за седалката. Аз почнах да викам на шофьора, ама той клюмна главата и стана белята. Аз успях да седна на земята". Това разказа пред репортер на TrafficNews.bg Стефан Мърхов - кондуктор в злощастния автобус, който сгъна на хармоника 5 коли в Пловдив.

Инцидентът стана в пловдивския район „Тракия” на метри от Пето районно управление. На водача на автобуса му прилошало и загубил контрол над превозното средство. Отклонил се от пътя и смачкал пет от паркираните на паркинга коли. По чудо при инцидента няма жертви. В автобуса са се намирали още пътник и кондуктора. Те не са пострадали. На мястото веднага пристигнаха екипи на полицията и Спешна помощ.

Собственик на единия от смлените автомобили каза пред нашия репортер, че две минути по-късно е трябвало да започне да си сменя десния стоп. "Извадих късмет, ще си запаля една свещичка, и двамата с колегата щяхме да сме трупове", сподели паникьосаният пловдивчанин.

"Чух страшен удар, помислих, че е земетресение, после видях мелето. Добре, че няма жертви", каза пък пловдивчанката Жана Станева, станала неволен свидетел на жестокия инцидент.

Георги Видов, собственик на най-смачкания автомобил: "Карал е бързо, ако караше по-бавно, може би нямаше да има такива поражения", твърди той.

TrafficNews.bg