Части от Северна и Южна Америка опитват да се съвземат след опустошителния ураган Матю. Съборени сгради, стотици загинали и ранени е равносметката от опустошителната буря. Два от градовете в Куба са буквално сравнени със земята. Това е причината група пловдивчани, приятели на южноамериканската държава, да организират благотворителна кампания в помощ на бедстващите хора там. Инициативата е дело на кубинеца Ернесто, който живее от 10 години в Пловдив.

Ернесто Нориега е кубинец. Във вените му тече кубинска и българска кръв. Живее в Пловдив от 10 години и се притеснява за своите близки, които живеят в пострадалите градове от урагана градове. Това е причината да обедини усилията на група приятели, които обичат Куба и да организира благотворителна акция.

Още вижте във видеото на ТРАФИК ТВ: 

Приятели на Ернесто, които танцуват кубински танци и са посещавали южноамериканската страна, също се включиха в инициативата.

Съборени сгради, семейства без дом, изкоренени дървета – такава е картината в два от градовете на Куба в момента.

Събраните средства ще бъдат дарени преведени на неправителствената организация Баптистка конвенция на Източна Куба, която събира 582 църкви.

Ето и сметките, чрез които може да се помогне: 

Банка: Райфаизент банк EАД,
IBAN: BG 45RZBB9155401493421
BIC: RZBBBGSF
Ернесто Нориега Стефанов

ЗА КУБА:

Име на банката: BANCO FINANCIERO INTERNACIONAL

Адрес: Avenida Las Américas S/N
Santiago de Cuba
Cuba.
SWITF Code: BFICCUHH

Бенефициент: CONVENCION BAUTISTA CUBA ORIENTAL
Банкова сметка: 0300000000007438

TrafficNews.bg