Паркинг колчета прекъснаха достъпа на автомобили до ул. "Загреб", видя наш репортер.  Това се случи след материал на TrafficNews, който направи репортаж по темата преди месец. Читатели се оплакаха, че колчетата на част от улиците в квартала на творческите индустрии са изтръгнати и коли влизат безпрепятствено в Зелената зона. След публикацията последва спешна проверка от общината и район "Централен" и достъпът на автомобили вече е ограничен, а паркинг колчетата - възстановени. 

Проблемът с паркирането в квартала обаче остава. Според живеещи в Капана, талоните за достъп на живеещи и работещи в квартала, са повече отколкото местата за паркиране. Хората настояват общината да осигури паркоместа. 

"В цялата зона на Капана, включително в зоните на ул. "Княз Богориди", както и зад блоковете на бул. "Цар Борис III Обединител", паркирането е много наболял проблем, тъй като има много недисциплинирани шофьори. Всички сигнали, които получаваме, препращаме към Общинска полиция, Общинска охрана и органите на МВР, за да може всички нарушители да бъдат глобявани. Големият проблем е през деня, когато има икономическа активност в зоната. Затова е и концепцията за по-силен контрол в цялата зона в центъра, коментира кметът на "Централен" Георги Стаменов.