Млад жандармерист предложи брак на приятелката си минути, след като положи клетва по Етичния кодекс на МВР в полицейската школа в Пазарджик. Бойчо Петров от Бургас изчака търпеливо края на тържествената церемония и помоли приятелката си Николина, специално пристигнала в Пазарджик за клетвата, да ги снима с отряда му.

Нищо неподозиращото момиче стриктно изпълни молбата му и беше видимо изненадано, когато любимият й изненадващо клекна на едно коляно пред нея и извади кутийка с годежен пръстен. Ще се омъжиш ли за мен тихо промълви Бойчо, аплодиран от колегите си. След първоначалното стъписване Николина на висок глад произнесе заветното "Да".

Двамата влюбени споделиха, че са се запознали преди 1г. на общото си работно място в Бургас, съобщи 24 часа. Николина призна, че не е знаела и не е била предварително подготвена за изненадващото предложение за брак на любимия си. 85 бъдещи жандармеристи, завършили успешно обучението си в полицейската школа на МВР в Пазарджик, положиха клетва в четвъртък. Те ще бъдат разпределени в подразделения на жандармерията в София, Бургас и Монтана.