Жителите на Перущица второ денонощие са без ток и вода. Хората са принудени да събират сняг, за да имат вода за елементарни нужди. Най-тежко преживяват ситуацията семействата с малки деца и възрастните хора. Младите също изживяват трудно безводието, защото не могат да се изкъпят и се налага да използват парфюми, за да прикрият миризмата. Още по темата – в новините на ТРАФИК ТВ:

 Още по темата за къпането и интернета - вижте тук:

Подобна е ситуацията в още 20 села от Пловдивска област. Във високопланинските села на Община Родопи снежната покривка надвишава метър. Вода няма в Брестовица и Устина, а в Кадиево, Лилково, Ситово и Оризари са без вече второ денонощие.

В Смолянско остава в сила частично бедствено положение за селата Горна Арда, Киселчово и Мугла. Почистващата техника пробива пътя до село Мугла, а към Горна Арда се изгражда временен подход, защото достъпът е невъзможен. Вече няма разлив на реки в района.

Частичното бедствено положение в Рудозем и Девин е вече е отменено.

Тежкият мокър сняг нанесе щети за хиляди левове в няколко области на Южна България. Към момента 24 населени места са без ток, докато сутринта цифрата на бедстващите беше около 100. 115 аварийни екипи са ангажирани с възстановяването на електрозахранването.

В районите с аварии се възстановяват скъсани въздушни електропроводи и се налага изграждането на нови стълбове от мрежата.

TNS.bg