Областният управител на област Шумен Валентин Александров е уволнен. Той е отстранен от поста след заседание на Министерски съвет днес.

Припомняме, че Александров се движил от Шумен към Велики Преслав със собствената си кола - Киа. Напуснал пътното платно вдясно по посока на движението и се ударил в еластичната ограда. В произшествието няма други участници.

Екип на ЦСМП не е насочван на място, тъй като не е имало пострадали. Водачът е отказал да бъде изпробван с техническо средство за употреба на алкохол, издаден му е талон за химическо изследване. Тестван е за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози - пробата му е отрицателна. Пътните полицаи са съставили акт за административни нарушения. 

Областен управител се вряза в мантинела с колата си, отказа тест за алкохолПроизшествието не е било със служебен автомобил

На поста областен управител е назначен Венцислав Венков. До настоящия момент той  е общински съветник в Общинския съвет на община Шумен. Венков отговаря на законовите изисквания за заемането на длъжността областен управител.