„Повече от 5 години около кооперацията ни е като след бомбардировка, газим в кал, трошим си колите”. Така започва разказът на пловдивчанка до TNS.bg, която живее на ул. Димо Хаджидимов №4 в пловдивския район „Южен”.

Жената разказва, че от години районът около жилищния блок стои неасфалтиран с огромни ями.

„На няколко пъти запълваха дупките с чакъл, но това не е решение. Само за месец пак се отварят. Трошим колите, прашно е и дишаме мръсотията. Ако си измием колата, след броени часове отново е прашна. Същият прах влиза и в домовете ни ”, възмущава се още жената.

Хората от няколко кооперации на същата улица са подавали многократно сигнали за проблема в кметството в „Южен”. От там им обяснявали, че улицата не е асфалтирана, защото в една от кооперацията не е прекарана канализация. Строежът в нея обаче е спрян преди години, а собственикът й е в ареста заради подвеждането на десетки семейства при продажба на жилища на зелено.

Самата улица пък е била част от частен имот, дарена на общината преди старта на строежа на кооперацията, в замяна на което тя е трябвало да я асфалтира. До ден днешен обаче това не се случва.

Другият куриоз е, че разбития участък се намира зад бившия РУМ „Родопи”, който сега се превръща в болница и от там ще трябва да влизат линейки.

Очакваме коментара и ДЕЙСТВИЯТА на районната администрация за проблема.

TNS.bg