Жертвата на изхода на Пловдив в посока Пазарджик е мъж на видима възраст между 40 и 50 години. Той е с дълбока рана на главата и е загинал намясто, предаде репортер на TrafficNews.bg

Колоездачът е пометен от кола със софийска регистрация. Инцидентът е станал на около 100 метра от кръговото кръстовище. Там преди минути пристигна и бус на Криминалистична лаборатория. Предстои разследващите полицаи да направят оглед и преценят точните причини за инцидента. За момента не е ясно дали велосипедистът е изскочил на пътя или се е движил по банкета, но е сигурно, че е бил без задължителната светлоотразителна жилетка. Колелото е изхвърчало на няколко метра, а тялото се ударило в стъклото и паднало безжизнено пред автомобила.

Автомобилът е управляван от жена. Тя е в шок от случилото се и е силно разстроена. На мястото има три патрулни коли.
Трупът все още лежи на земята покрит с чаршаф.

Силно затруднено е движението повече от час в района, защото се извършва само в едната лента. Има колони от автомобили и тирове и в двете посоки. Избягвайте пътния участък и използвайте друга входно-изходна артерия на Пловдив. 

"38-годишната шофьорка на колата е тествана с дрегер за алкохол, резултатът е отрицателен. Местопроизшествието е запазено и посетено от служители на сектор „Пътна полиция”. До приключване на огледа автомобилите се пропускат само в едната лента за движение. Продължава работата по изясняване на обстоятелствата и причините, довели до инцидента.", съобщиха за TrafficNews.bg от полицията. 

От там уточниха, че продължава да е ограничено движението на автомобили на изхода на Пловдив в посока Пазарджик. Сигналът за произшествието е подаден около 13.30 часа днес. По първоначални данни лек автомобил „Фолксваген” със софийска регистрация, който пътувал в посока Пазарджик, блъснал движещия се пред него велосипедист. Пристигнал на мястото екип на Спешна медицинска помощ констатирал смъртта на мъжа, чиято самоличност все още не е установена.

Ето и кадри от мястото на инцидента:


Първата новина - ТУК

TrafficNews.bg