Циментовоз блъсна и уби на място работничка в строителната фирма "Грома холд", в базата ѝ в благоевградското село Бело поле. Водачът на товарния автомобил правил маневра на територията на производствената база на фирмата, не забелязал жената и я ударил, в резултат на което тя починала на място. Шофьорът и автомобилът са наети от друга фирма - партньор на "Грома холд".

От Groma Hold изразиха дълбоко съжаление за трагичния инцидент. "В инцидента няма замесени служители и техника на компанията, той е причинен от тежкотоварно превозно средство на компания, която е наш доставчик. Покрусени сме и изказваме искрени съболезнования на семейството и близките на загиналата.

Съдействаме на компетентните органи, ангажирани с изясняването на трагичните обстоятелства", се казва в съобщение на "Грома холд", публикувано на фейсбук страницата.

Полицията е започнала разследване на трагичния инцидент, водачът е задържан за 24 часа. От Инспекцията по труда също правят проверка дали са били спазени всички изисквания за безопасност.