Шефът на адвокатската колегия в Пловдив Стефан Левашки зададе риторичен въпрос след заседанието, на което Пловдивският окръжен съд отстрани от длъжност кмета на Перущица Ради Минчев.

„Това, че има някакви проекти в Община Перущица не означава, че се е крало, защото става въпрос за 130 хиляди лева. Вижте какво става в Пловдив – вижте какви са зали, ремонти, които не отговарят на изискванията. Защо ДАНС отиде в Перущица? Нека отидат в другите градове да видят какво става, където са кметовете на управляващата партия”. Това заяви Левашки, след като разбра решението на съда.

Той ще обжалва отстраняването на Минчев от поста, защото не смята, че градоначалникът може да извърши друго престъпление. Левашки дори заподозря, че преследванего е на политическа основа, защото кметът бил единственият градоначалник на Реформаторите.

„Невинен съм и категорично заявявам, че нямам вина”, каза пред репортери Ради Минчев.

Пред съдебната зала се събраха жители на Перущица, в знак на протест срещу делото на кмета им. Според тях, ако бъде отстранен, градът ще изгуби европейските проекти, които трябва да бъдат входирани до дни. Те се заканиха, че ще излязат на бунт, ако решението на съда бъде потвърдено.

На 4 октомври се очаква Апелативният съд да се произнесе окончателно дали Община Перущица ще бъде обезглавена или не.

TrafficNews.bg