12-годишният Гюлхан Юсеинов, който пострада след опит за екстремно селфи на пловдивската гара Филипово, е с трета степен изгаряне. Термичните травми покриват 60% от тялото на младежа.

„Състоянието му вече е стабилно и животът му е вън от опасност, но от понеделник започват серия от операции”, съобщиха за TrafficNews.bg от УМБАЛ „Св. Георги”.

Добрата новина е, че не са засегнати жизнено важни вътрешни органи.

До инцидента, за който TrafficNews.bg първи съобщи, се стигнало, след като ученикът с двама свои приятели тръгват от Калековец към Пловдив. Когато минават покрай гара Филипово, решават да си направят снимка за спомен върху една от влаковите композиции. 12-годишният Гюлхан се покатерил и изправил върху покрива на вагон. Тогава се образувала волтова дъга.

Какво разказаха близки на момчето, както и коментара на лекар и на хора от района на гара Филипово - вижте във видеото на ТРАФИК ТВ:

„Когато го е ударило, то се е запалило момчето. Единият от приятелите му отишъл да търси някой за помощ, а другия се обадил на линейката да дойдат и да го вземат”, разказа братът на момчето Идриз Юсеинов, който живее в село Динк.

Лекарите твърдят, че опасната мода за селфи върху влак набира все по-голяма популярност.

„Екстремните селфита водят до смърт и осакатявания за цял живот”, заяви д-р Красимир Янев от Клиниката по изгаряния в УМБАЛ „Св. Георги”.

На гара Филипово липсват охранители, а достъпът до спрелите композиции е лесен.

„Поне един двама полицаи трябва да има, както е на Централна гара, затова стават инциденти”, споделя човек, който работи в района.

По случая е образувано досъдебно производство, като по него работи и Районната прокуратура в Пловдив.

TrafficNews.bg