Януари започна със сравнително топло и ветровито време. В Пловдив температурите днес достигнаха до 17 градуса.

Облачността в първите дни на месеца ще е променлива, често значителна, на отделни места ще има и слаби превалявания от дъжд, в планините над 2000 м - от сняг. 

Започва най-студения месец от годината. Януари 2022 година ще бъде характерен със силните си ветрове, които ще идват от североизток и северозапад и ще носят със себе си снеговалежи и трайна снежна покривка. Всичко това ще доведе до големи преспи и навявания от сняг в североизточната част на България.

Очакванията ни са за температури, които ще са по-ниски от нормалните за месеца. Ще има снеговалежи.

Месец януари 2022 година ще ни предложи много мъгливо и облачно време, но няма да липсва и слънце, макар и малко. Слънчевите дни очакваме да бъдат 4-5.

Облачно време ще има в началото на януари месец, а общо за месеца, дните с облачно време ще са между 15 и 20, валежните дни ще са около 8.

В началото на януари 2022 година се очакват значителни колебания в дневните температури, ще се редуват дни с дъжд примесени със сняг. По-високите полета на западна България ще се образува трайна снежна покривка.

Очакваме много студено време, което ще преобладава през второто десетдневие: ще вали сняг, ще се образува дебела снежна покривка, която ще се задържи. Очакваме температури от минус 9 до минус 15 градуса.

Леко повишение на дневните температури, но валежите ще бъдат обилни и над нормата за месец януари 2022 година.