Разбита е банда за поръчкови убийства, обявиха днес на брифинг Даниела Попова, прокурор в спецпрокуратурата, на специален брифинг и главният секретар на МВР Светлозар Попов. Новината дойде след вчерашната мащабна акция в столичния квартал "Бояна". Добрите новини обаче свършиха до тук. Оказа се, че сочената тарторга на бандата Мила Георгиева и синът й се издирват. Те не са задържани при мега операцията.   Мартин е бил дясната  ръка на мама, твърдят криминалисти. При обиска в дома на Георгиева е намерено огромно количество оръжия.

Смята се, че бандата е изпълнявала мокри поръчки,

Сред топмишените им бил Жоро Шопа, който се води много приближен на наркобоса Брендо.

Бандата се специализирала да рекетират търговци на месо и хранителни продукти, дедесари, както и наркоиграчи.Групата разпространявала марихуана, като се опитвала да влезе в бизнеса с кокаин и амфетамини. „Затова са имали и група за чупене на ръце”, твърдят антимафиоти.  Така и не стана ясно защо след като бандата е наблюдавана от няколко месеца, тарторите й са успели да се измъкнат. Според запознати през последните месеци Георгиева е била във Франция. 

Главният секретар на МВР каза, че групата е наблюдавана от юни 2014 г. след постъпил сигнал за конкретно тежко престъпление. Без да назове конкретни случаи, Светлозар Лазаров обясни, че се разследват "довършени убийства". Групата се свързва с няколко опита за убийства - стрелбата по управлявания от Тихомир Дочев автомобил и стрелбата по Георги Семерджиев през 2014 г., както и с опита да бъде взривен автомобилът на Радостин Бързанов в Слънчев бряг през 2013 г. От думите му става ясно, че в групата е имало конфликти.

"Лицата се разследват и за наркотрафик съвместно със сръбски наркогрупировки. Предприехме реализацията, тъй като е постъпила достоверна информация, че от страна на групата е взето решение за убийства на лица, които са били в близкото обкръжение на ръководството ѝ. Това беше причината да стартираме тази реализация", добави Лазаров.

До момента разследващите са разпитали петима души, от които четирима – пред съдия, направени са разпознавания и са извършени претърсвания и изземвания от дома на Мила Георгиева и сина ѝ.

  Срещу осемте, които са вече на топло е повдигнато обвинение, те са задържани за 72 часа.

 TrafficNews.bg