Топлото време напълни Стария Пловдив с туристи. Цели организирани групи с хора на различна възраст обикаляха архитектурния резерват, водени от екскурзоводи, вида репортер на TrafficNews.bg

Освен туристи от различни български градове, имаше и такива от чужбина.

Едни бяха закачили фотоапаратите на вратовете си и снимаха забележителностите, а други си правиха селфи на фона на красивите гледки. Едно от най-предпочитаните места за туристите се оказа Небет тепе, откъдето се открива невероятна гледка към града.

„Хубаво и приятно е да прекараш неделния ден в разходка. Ние сме от Бургас и решихме да дойдем до тук, за да разнообразим почивния ден”, разказа пред TNS.bg Димитрия Иванова.

Много пловдивчани също предпочетоха Стария Пловдив за разходка в неделния ден. Главната улица и кафенетата по центъра също се напълниха с хора. По-спортните натури изпраха Гребната база, а шопинг-маниаците направиха тур из магазините.

Ако все още се чудите дали да излезете, термометрите в момента показват близо 18 градуса, но на слънце усещането е за далеч по-топло време.

Утре температурите отново ще са високи за сезона, очаква ни слънчев ден. Предстои покачване на температурите, като в четвъртък термометрите в Пловдив ще показват 26 градуса.

TNS.bg