52-годишна жена, болна от рак на гърдата с метастази в лимфните възли, спешно се нуждае от кръв, за да може да продължи химиотерапията си. За целта е нужна кръвна група Б отрицателна, която всъщност е дефицит и е една от най-малко разпространените в българските болници. 

Рашка Софрониева няма как да проведе лечението си - химиотерапия, без да има налични поне 3 банки кръв за момента. От болницата съобщават, че кръвните показатели на жената са много лоши. Днес състоянието й е особено критично - гърдата й е поддута и спешно се нуждае от кръв, за да излезне от рисковото състояние, като се подложи на химиотерапия.

Тя се намира в МБАЛ "Сердика"- София. Там можете да помогнете, като отидете в отделението по онкология. Можете да направите това и във всяка друга болница в цялата страна. Достатъчно е само да съобщите на медицинките лица за коя болница дарявате и името на жената - Рашка Радославова Софрониева. След като дарите своята Б отрицателна, ще ви дадат бележка с вашите имена и имената на човека, за когото дарявате. От там автоматично ще ви издадат пореден номер.

Призоваваме всеки с кръвна група Б отрицателна да дари на българските болници, тъй като има много нуждаещи се, а тя е дефицит. 

TrafficNews.bg