Снегът е вече факт в голяма част от страната. Налице са и заледени участъци от пътища, задръствания и, разбира се, ентусиасти от най-различен тип. Водач на БМВ снима пътната обстановка, докато е в колата си. Тази гледка може да се види на хижа „Здравец”. По информация на TrafficNews.bg, снощи на хижата е имало снежна буря. Надяваме се ентусиастът с БМВ-то да е шофирал внимателно, тъй като тези автомобили са със задно предаване и много лесно поднасят, когато пътната обстановка е хлъзгава.

Пътят от Пловдив за Дедево, след Храбрино, е затрупан с 10 см сняг, събщи читател на TrafficNews.bg. Снимките са от преди няколко минути.

Припомняме ви, че снегът е започнал да обхваща цялата страна. Тази сутрин имаше закъсали автомобили на магистрала „Тракия”.

ВАЖНО!!!

Пътуващите през уикенда трябва да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, съветват от АПИ.

Особено внимателни трябва да бъдете при пътуване в Северозападна България - при проходите "Петрохан", "Витиня" и останалите високопланински пътни участъци, да предприемате пътуване само с автомобили, подготвени за зимни условия. 

Затворени за движение на всички видове моторни превозни средства са проходите "Троянски", "Златишки" и Върбишки". 

Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.

TrafficNews.bg