Синдикатите не влизат с оптимизъм на разговорите в парламента. Това стана ясно от думите на лидера на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов преди срещата.

"Ще видим какво ще ни предложат, но няма оптимизъм в нашите редици. Думичката е недоверие и то не е недоверие, което сега се е случило, то е недоверие, което тече поне от 2017 г. насам. и в него няма никой невинен", коментира той.

Манолов заяви, че бъдат поставени исканията на протестиращите, блокирали магистралите. А желанието на синдикатите е след срещата да има "единна, българска позиция по този проблем, вместо цирка, който си устроиха помежду си в петък".

"Ако тези хора имат акъл в главата си, ще постъпят по друг начин. Ако тези хора имат акъл в главата си, ще постъпят така, както повелява българският национален интерес, а той е да имаме ток въобще, защото темата дали хората ще загубят работните си места не е най-важната, най-важната тема е България да продължи да има ток", каза Манолов.

На срещата присъства и изпълнителния директор на ТЕЦ Бобов дол. Запитан дали искането за запазването на въглищните централи не противоречи на европейските изисквания, той отговори:

"Не знам дали проитворечи на европейските изисквания, но противоречи на здравата логика в България, защото ние освен тези центарли и АЕЦ-а друга базова мощност нямаме. Това означава, че ако спрем сега, както пише, до 30-та година въглищните централи, това означава до 30-та година трябва да спрем да гледаме телевизия вечер, ток няма да има"

Един от миньорите, пристигнали за срещата посочи, че на магистралата е имало събрание, на което са излъчени техни представители. По негови думи обаче не са били допуснати на разговорите.