Последните дни на януари ще се превърнат в буквално пролетна приказка за всички граждани и гости на града под тепетата. До края на седмицата и в началото на новата се очаква максималните температури да бележат над 10 градуса, а слънцето... то ще е в такова изобилие, че ще попитате нормално ли е да посрещаме така най-студения месец от годината - февруари. 

Ами, не е... но пък да не се оплакваме, че студът не ни е сковал, да не вземем да го предизвикаме.

В нощта на вторник срещу сряда в Пловдив ще преобладава ясно време, а денят ще е слънчев с температури до около 4-5 градуса. Времето ще остане стабилно, най-хладно ще бъде в петък, когато живакът на термометъра ще падне под психологическата граница от -5 градуса. 

Събота и неделя обаче слънцето ще повлияе благотворно на температурите, като се очаква да ги покачи до положителните над 10 градуса в началото на новата седмица. През това време не ни очакват нито валежи, нито вятър, нито каквито и да е други природни катаклизми. 

А какво ще бъде времето у нас утре според метеорологичната прогназа на БАН?

По-значителна ще е облачността в Северозападна България, а сутринта в западните райони на Дунавската равнина ще се образува мъгла. Ще духа слаб североизточен, в източните райони – умерен северен вятър.

Сутринта ще е мразовито с минимални температури между минус 9° и минус 4°, а дневните ще достигнат минус 2° до 3°. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и вече ще е по-високо от средното за месеца. Над планините ще бъде предимно слънчево. По-значителни увеличения на облачността ще има преди обяд над масивите от Западна България.

Ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3°, на 2000 метра – около минус 8°. Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността преди обяд в крайните северни и южни райони. Ще духа умерен север-североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са от 0° до 3°. Температурата на морската вода е 6-7°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.